A coach megnevezés jogszerű használatának kedvező szabályozása a május 28-i Magyar Közlöny szerint - Coachingcentrum vz56b3hb5s1ehvksdfvy0jds47cvw6

KÖZZÉTÉVE: 2020. június 02.

A Magyar Közlöny 2020. május 28-án megjelent 125. számában olvasható, hogy a  2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. évi XXXIII. törvény kiegészíti a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 52/B. §-át,mely szerint a „szabályozott szakképzettséget” szövegrész helyébe a „szabályozott, alapképzésben vagy mesterképzésben megszerezhető szakképzettséget”, b) a „szabályozott szakképzettséggel” szövegrész helyébe a„szabályozott, alapképzésben vagy mesterképzésben megszerezhető szakképzettséggel” szövegrész lép.

Jelenleg a hatályos jogszabály szövege (2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról) tehát így hangzik:

„52/B. § Az e törvény által szabályozott, alapképzésben vagy mesterképzésben megszerezhető szakképzettséget, tudományos fokozatot, címet vagy rövidítést csak az arra jogosult használhatja. Nem lehet az e törvény által szabályozott tudományos fokozattal, címmel vagy rövidítéssel összetéveszthető tudományos fokozatot vagy címet adományozni, illetve az e törvény által szabályozott, alapképzésben vagy mesterképzésben megszerezhető szakképzettséggel, tudományos fokozattal, címmel vagy rövidítéssel összetéveszthető szakképzettséget, tudományos fokozatot, címet vagy rövidítést használni.

Ezt megelőzően a "szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettséget" is része volt a szabályozásnak, és mivel a nemzeti felsőoktatásban vannak ilyen szakirányú továbbképzések, ezért korábban megkérdőjeleződött a coach megnevezés használatának értelmezése. Az új szabályozás bevezetésével a coach megnevezés legitim módon használható, a törvény július 31-én lép hatályba. Minden kollégának nagyon jó munkát kívánunk a Coachingcentrum szakmai csapata nevében!

Források:

Magyar Közlöny

2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásrólIRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Hasznos információk Neked a Coachingcentrumról.