"Egy élet sincs tönkretéve, csak az, melynek fejlődését megállítják." - csak egyetlen mondat Oscar Wilde-tól - Coachingcentrum

KÖZZÉTÉVE: 2023. május 10.

„Rám könyv rég nem volt ilyen hatással” – szokták mondani a hallgatók a coachképzés alatt, amikor belemélyednek Eric Berne: Emberi játszmák című művébe, és szembesülnek azzal, hogy kritikus szülő énjük és lázadó gyermek énjük vív végtelen energiát emésztő csatát olykor egy-egy olyan helyzetben, amikor felnőttként józan paraszti ésszel egy verbális csettintéssel megoldhatnának egy válságos szituációt. Vasárnap az egyik legnagyobb könyváruház polcai előtt nézegetve a fényesbetűs könnyed nyári olvasmányokat, böngészve az ilyen-olyan „ezt vigye magával nyaralásra olvasni” listákat, ihletet kaptam arra, hogy összegyűjtsem azokat a szépirodalmi műveket, amelyek alapjaiban változtatták meg az emberi működésről alkotott  elképzeléseimet és súlyos gyorsérési folyamatokat idéztek elő zsenge és később kevésbé zsenge elmémben/lelkemben. Vigyázat! Szubjektív válogatás következik, a rózsaszín listákat borvörösre és püspöklilára színezzük. A listát bővíteni ér!

TOP 10 emberismereti szépirodalmi ajánló következik, vegyesen kortárs és klasszikus szerzőkkel, magyar és nemzetközi írókkal.

  1. Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
  2. William Golding: A Legyek Ura
  3. Elfriede Jelinek: A zongoratanárnő
  4. Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója
  5. Thomas Mann: A varázshegy
  6. Dragomán György: A fehér király
  7. Sofi Oksanen: Sztálin tehenei
  8. Ember Mária: Hajtűkanyar
  9. Herman Koch: A vacsora
  10. Szabó Magda bármelyik műve (Az őz, Katalin utca, Az ajtó……)

(Illusztráció: Pawel Kuczynski)IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Hasznos információk Neked a Coachingcentrumról.