Meet the coach - egyéni fejlesztés kollégáinak a munkahelyen | Coachingcentrum

A Coachingcentrum Kft. a magyar piacon elsőként vezette be, az EAP programokba illeszthető vagy önálló EAP programként is alkalmazható "Meet the Coach" szolgáltatást.

A legtöbb nagyvállalat, sőt hivatalosan az EU is felismerte, hogy a munkahelyi egészségvédelem és biztonság hiánya komoly veszélyt jelenthet a munkavállalóra, gazdaságilag pedig magára a foglalkoztató cégre. A munkahelyi stressz komoly hatással van a cég működésére, termelékenységére: ·

- Kiesett munkanapok (50%-a stressznek tudható be!),

- Munkahelyi balesetek drasztikus emelkedése,

- Dolgozói fluktuáció 25-30%-a erre vezethető vissza.

A vállalkozások többségének egyre természetesebb, hogy a munkatársak számára képzési-fejlesztési lehetőséget nyújtanak, amelyek között egyre nagyobb teret kap a személyre szabott, egyéni fejlesztés.

A coachingot, mint egyéni támogató módszert gyakran azért veszik igénybe a vállalkozások, mert a munkatárs, a vezető teljesítményének javulását várják az adott vállalat üzleti céljainak teljesülése érdekében. A coachingfolyamat és a teljesítmény változása közötti kapcsolat tiszta és világos, hiszen a folyamat végén megvizsgálják az előre kitűzött célok teljesülését. A munkatársak teljesítményét és közérzetét azonban gyakran befolyásolják olyan tényezők, amelyek a stresszel, változatos meg nem oldott munkahelyi és munkahelyen kívüli problémákkal függnek össze.

A gondoskodó vállalatoknál stresszkezelő tréningeket szerveznek, fizikai közérzetet javító szolgáltatásokat kínálnak, amelyeket a munkatársak értékelnek, azonban néha az hiányzik, hogy megbeszélhessék valakivel a problémáikat, kihívásaikat. Az EAP részeként a célorientált, problémamegoldó, coachingszemléletű támogató beszélgetések segítenek a munkatársaknak az érzelmi terhek csökkentésében, a hatékony munkavégzéshez szükséges pszichológiai biztonság megteremtésében és a munkájukra, feladataikra való koncentrálásban. A coachingprogramban való részvételi lehetőség intenzív megtartó erővel bír, segíti az elköteleződés stabilizálását.

 

Meet the Coach szolgáltatásunk lehetséges témái:

- Munkaszervezés, hatékonyság, időkezelés,

- Magánéleti problémák és nehéz helyzetek kezelése,

- Munka és magánélet összeegyeztetése, szerepkonfliktusok,

- Kapcsolati problémák,

- Kommunikációs problémák,

- Érdekérvényesítés, asszertivitás,

- Introvertált működésből adódó problémák

- Önismereti és önértékelési témák

- Krízismenedzsment

 

Kiknek ajánljuk?

- Cég beosztott szintű dolgozóinak

- Új dolgozók orientációs vagy beillesztési programjának kiegészítőjeként

- Gondoskodó elbocsátás program keretében

A program csoportos formában is megvalósítható, interaktív előadás, vállalati egészségnap, workshop formában is, kérja a Coachingcentrum szakértői partnereit tartalmazó speaker hub ajánlatát, ahol kiemelkedő szakemberek közül választhat témavezetőt és előadót.

Szolgáltatásunk minden esetben tartalmazza a dolgozói beszélgetéseket megelőző vezetői interjút és a dolgozókkal folytatott beszélgetések mintázat elemzése alapján, a szervezeti problémákra nyújtott megoldási javaslatokat is.

Igény esetén – külön díj ellenében - előzetes kompetencia felmérést is készítünk a Meet the Coach programra érkező dolgozókról.

Ajánlatkérés, referenciák és további információk emailen: office@coachingcentrum.hu, vagy telefonon: +36204832536