Csapatunk | Coachingcentrum

Svéda Dóra

alapító

Dóra Coachingcentrum alapítója. Humán erőforrás szakértői diplomát szerzett a Corvinuson. Érdekli az emberekben rejlő potenciál és a tehetség kibontakoztatása, szeret kérdezni és másokat inspirálni, egyaránt dolgozik egyénekkel és csoportokkal is. A versenyszférában hr-területen és a civil szektorban munkaerőpiaci projektek vezetésében dolgozott saját vállalkozásai alapítása előtt és után. A bennünk rejlő kreativitás és innováció kibontakoztatására az alkotófolyamatot modellező art coaching módszertant fejlesztett. Szakterülete a tehetség- és karriermenedzsment, változáskezelés, motiválás, nehéz helyzetek kezelése a szervezetekben, kezdő vállalkozások fejlesztése, női karriermenedzsment. Pro bono mentorál a BossConnect mentorprogramjában. A Coachingcentrum képzésében az akciótervezést, a coaching modelleket, megoldásorientált és csoportos módszertanokat oktatja. Német nyelven is dolgozik.

Dr. Tóth Krisztina

szakmai vezető

Kriszta a Corvinus Egyetemen oktatott 9 évig, stratégiából doktorált és tanácsadóként működésfejlesztési és szervezeti tanácsokat adott vállalatoknak. Karrierjét a telekommunikációs, majd a bankszektorban folytatta, ahol stratégiai projekteket vezetett lean folyamat átalakítás, egyszerűsítés, változás- és teljesítménymenedzsment fókusszal.
A tranzakcióanalízis alapú coaching irányzatban képezte magát, és vezetői munkájában, majd self-leadership coachként foglalkozott a motiváció, célelérés és munka-magánélet egyensúly témájával. Jelenleg fiatal vállalkozókkal és vezetőkkel dolgozik, projektmenedzsment tréningeket, valamint TRX és bootcamp edzéseket tart. A Coachingcentrum képzésén belül Kriszta a tranzakcióanalízis alapú coaching és szerződéskötés szakértője, dinamikus projektmenedzsment témalabor ötletgazdája.

Major Lívia

képzési vezető

Klasszikus pedagógiai ismeretek, nagyvállalati környezetben edződött tréneri tapasztalatok, humanisztikus pszichológiai tanulmányok és személyközpontú coaching gyakorlat – így összegezhetjük Lívia hátterét.  Közel egy évtizedig dolgozott HR területen belső trénerként, majd HR szakértőként szervezetfejlesztési projektekben, majd képzési vezetőként. A kedvenc projektekből (mint pl. a munka-magánélet egyensúlya a munkahelyen, tehetség-menedzsment) hivatássá nőtte ki magát érdeklődése a karrier-menedzsment és a női életpálya-támogatás iránt. Munkaerőpiaci- karriertanácsadóként és coachként 2010 óta dolgozik, szemléletéhez legközelebb az érzelmi intelligencia alapú és személyközpontú coaching módszertanok állnak. A Coachingcentrum képzőjeként elsősorban önismereti valamint érzelmi és társas intelligenciához kapcsolódó témákat oktat.

Forrás Lajos

Lajos multinacionális nagyvállalatoknál töltött be HR-vezetői pozíciókat, végigjárva az összes szakterületet és a ranglétra minden fokát, munkái során radikális üzleti változások HR szempontú végrehajtásáért felelt. 7 éve tanácsadó, coach, facilitátor, szervezetfejlesztő szerepben segíti az eredményességük javításával küzdő szervezetek vezetőit. Munkáiban mostanában a legnagyobb fókuszt a vezetésfejlesztés, értékesítési képességek fejlesztése, üzleti stratégia életre hívása, szervezeti kultúra fejlesztése, szervezetek átalakítása és mozgósítása kapta a Coachingcentrum képzésén belül.

Rozgonyi Róbert

Robi a John Wesley Lelkészképző Főiskolán szociális munkásként végzett, valamint a Pécsi Tudományegyetem szociális munkás MA szakának hallgatója volt. A Károli Gáspár Református Egyetemen szerzett szupervizor oklevelet, ugyanitt szupervizor-coach oklevelet. Két terápiás eljárásban is képződőtt: autogén tréning módszerspecifikus képzésen, valamint az Anna Freud Centre mentalizáció alapú terápia londoni és budapesti tréningjein.

15 évig dolgozott szenvedélybetegek rehabilitációs otthonában. Jelenleg a pécsi INDIT Mentalization-based Treatment Ambulancia külsős tagja, valamint belső belső coach egy humán szervezetben. Szupervizorként, team, csoport és egyéni folyamatokat kísér. 2018-ban csatlakozott a Coachingcentrum csapatához.

Jelenleg a mentalizáló szervezeti működés segítése foglalkoztatja: ebben a munkatársak minél pontosabban értik meg a saját és a másik viselkedése mögötti szándékot, és ez nagyban növeli a szervezet hatékonyságát.

Sághy Krisztina

Krisztina közgazdász és tanári diplomával rendelkezik. 4 éves oktatói pàlya utàn 15 évig volt vezető pozícióban nagyobb magyar vállalatoknál és multinacionális környezetben. Vezetett szerkesztőséget, épített külföldi diviziót. 8 évig a PORT.hu és a Libri média kereskedelmi ès értékesítési igazgatója volt. Sales csapatot épített, motivált, oktatott, készített fel az újabb és újabb értékesítési technikákból. 3 éve az Art2B nevű saját marketing/sales ügynökségét vezeti, ahol az Index, PORT weboldalakon kívül az összes nagy tv csatona az ügyfele. Folyamatos tréningjein dizájnereket oktatnak sales/marketing/PR területre. A sikerhez fontosnak tartja a selfbrand építését és az értékesítéssel kapcsolatos negatív hiedelmek lebontását, a win-win helyzet megteremtését és a jó network kiépítését. Gyakorlatias óráin segít az ügyfélszerzésben, árazásban, a coach karrier beindításában, megosztja sok éves tapasztalatát network és selfbrand építésben.

Gaál Zita

Zita hisz abban, hogy minden ember képes mobilizálni belső erőforrásait egy cél érdekében és ehhez a coaching hatékony támogatást, erőt, inspirációt ad. "Több mint egy évtizede támogatok közép és felsővezetőket, ügyvezetőket szakmai programok keretében trénerként és az utóbbi években coachként. Érdeklődési körömbe tartoznak az asszertív kommunikáció, vezetői énkép és énmárka, tárgyalástechnika, prezentációs technika illetve coaching eszközökre támaszkodva a vezetői készségek fejlesztése. Elkötelezett vagyok egy olyan interaktív tanulási folyamat megteremtése iránt, ahol maximálisan az ügyfelek specifikus igényeihez igazítva, világos célkitűzések mellett kísérem és támogatom az ügyfelet céljai elérésében. Mozgató rugóim a változás, innovatív elemek és folyamatos tanulás, a coaching kifinomult eszköztára, a partnerségen alapuló kapcsolat, a rugalmasság, a tudatosság és spontaneitás kettőssége s nem utolsó sorban a jó hangulat."

Több mint tíz éves oktatási tapasztalatot is szereztem egy felsőoktatási intézményben. Közgazdász diplomámat a BGF, Külkereskedelmi Főiskolán szereztem, angol nyelvből a Pécsi Egyetemen szereztem egyetemi fokozatot, majd business coaching tanulmányokat folytattam és Kvalifikált Business Coach diplomát szereztem. A Rotary Klub ösztöndíjasaként hosszabb ideig az Egyesült Államokban tanultam, ott végzett karitatív tevékenységeimért San Antonio Díszpolgára címmel tüntettek ki. A sportolás, utazás, új kultúrák felfedezése segít abban, hogy megőrizzem egyensúlyomat. A belső harmónián túlmenően fontos, hogy ezt megteremtsem a környezetemben is, ezért érdekel a lakberendezés, a belső design.

Zita az M&G Vision Coaching társalapítójaként a Coachingcentrum stratégiai partnere.

Kovács Attila Csaba

Attila az ELTE-n szerzett pszichológusi diplomát. Kutatói és oktatói tapasztalatokra a Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Intézetében valamint a Pécsi Tudományegyetem Szociálpszichológiai Tanszékén tett szert. Több mint 15 éves gyakorlattal rendelkezik az egyetemi- és a felnőttképzés területén. Vendégelőadóként illetve trénerként szociálpszichológiával, kommunikációval összefüggő kurzusokat (Konfliktuskezelés, Asszertivitás, Prezentációs technikák, Csoportdinamika) vezetett pl. a BME, a SOTE, a PTE és a Budapesti Corvinus Egyetemen. Mint szabadúszó tréner és coach illetve több szervezetfejlesztő cég partnereként sikeres együttműködést alakított ki a magyar versenyszféra több meghatározó cégével (pl. MTELEKOM, PHILIPS, ITS HUNGARY). . Hazai és multinacionális vállalatok munkatársai számára tartott csoportos és egyéni készségfejlesztéseket. A tréningek leggyakoribb témái: a vezetőképzés, az érzelmi- és társas intelligencia, a szervezetfejlesztés, az outplacement, az ügyfélkapcsolat valamint a stresszel való megküzdés. Érdeklődése középpontjában a valós hatásgyakorlás és a személyiséghez illeszkedő, mérhető pozitív változások elérése áll. Ennek érdekében folyamatosan módszer specifikus tanulmányokat (pl. Tranzakcióanalízis, Akcióorientált- és  Teamcoaching) folytat. Coachként és trénerként hisz a társas helyzetekben rejlő fejlődési potenciálokban, amelyek a szociálpszichológiai megismerés által kiaknázhatóak. A Coachingcentrum képzéseiben szociálpszichológiát és ügyféltipológiát oktat.

Fried Zsuzsanna

Őri Eszter

Müller Csaba

Csaba az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett szociálpolitikusként. Pályája fókuszában az emberek és csoportok támogatása áll. Az elmúlt másfél évtizedben három helyen töltött be vezetői pozíciót, mindenhol jelentős sikereket érve el a munkaerő megtartásában. Jelenleg egy idősotthon irányításáért felel, ahol – a generációk közötti párbeszéd erősítése mellett – a szervezeti kultúra fejlesztése a fő célja. Hisz a változásban, abban, hogy az emberekben rejlő erőforrások felszínre hozhatóak, és hogy az önbizalom mindenki számára megszerezhető képesség. Coachként szakterülete a kapcsolati és kommunikációs elakadások kezelése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése, és az egyéni döntéshozatal támogatása. Szakmai karrierje mellett fontos szerepet játszik életében a zene: klasszikus gitáron és hegedűn is játszik.

Kocsis Zoltán

Zoltán specialitása a mérnöki hátterű cégekkel való csapat- és szervezetfejlesztési munka, mivel személetében egyszerre vezérli a struktúra és a humán szempontok. Több vezetési kultúra fejlesztési programot vezetett, számos tréninget tartott – gyakran vezetői tehetség programok, orientációs tréningek, munkatársmegtartó képzési programok részeként. Készségfejlesztéssel rendszeresen foglalkozik, hiszen ezt nagyon jól megalapozza a kompetenciafelmérések alapján kirajzolódott helyzetkép. Visszajelzéseit kérés esetén coaching folyamattal is tudja támogatni.

Szakmai fejlődésének irányát a tranzakcióanalízis és a Gordon módszer határozta meg, számos képzést elvégzett, a játszmamentes kommunikáció és a személyes hatékonyság fejlesztése témában, és különböző személyiség tipológiákkal foglalkozott, jelenleg a Gestalt irányzatot tanulmányozza.

Zoltán hivatásos előadóművész, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének tagja, argentin tangót oktat, és kidolgozta a TangóMódszert© a kapcsolati intelligencia fejlesztésére. Önkéntesként TEDx Danubia Conversations program moderátor és fellépett a TEDxLibertyBridgeWomen rendezvényén.