Csapatunk | Coachingcentrum

Svéda Dóra

alapító

Dóra Coachingcentrum alapítója. Humán erőforrás szakértői diplomát szerzett a Corvinuson. Érdekli az emberekben rejlő potenciál és a tehetség kibontakoztatása, szeret kérdezni és másokat inspirálni, egyaránt dolgozik egyénekkel és csoportokkal is. A versenyszférában hr-területen és a civil szektorban munkaerőpiaci projektek vezetésében dolgozott saját vállalkozása alapítása előtt és után. A bennünk rejlő kreativitás és innováció kibontakoztatására az alkotófolyamatot modellező art coaching módszertant fejlesztett. Szakterülete a tehetség- és karriermenedzsment, atipikus foglalkoztatás, kezdő vállalkozások fejlesztése, női karriermenedzsment. Pro bono mentorál a BossConnect mentorprogramjában. A Coachingcentrum képzésében az akciótervezést, a coaching modelleket, megoldásorientált és csoportos módszertanokat oktatja.

Forrás Lajos

Lajos multinacionális nagyvállalatoknál töltött be HR-vezetői pozíciókat, végigjárva az összes szakterületet és a ranglétra minden fokát, munkái során radikális üzleti változások HR szempontú végrehajtásáért felelt. 7 éve tanácsadó, coach, facilitátor, szervezetfejlesztő szerepben segíti az eredményességük javításával küzdő szervezetek vezetőit. Munkáiban mostanában a legnagyobb fókuszt a vezetésfejlesztés, értékesítési képességek fejlesztése, üzleti stratégia életre hívása, szervezeti kultúra fejlesztése, szervezetek átalakítása és mozgósítása kapta a Coachingcentrum képzésén belül.

Dr. Tóth Krisztina

szakmai vezető

Kriszta a Corvinus Egyetemen oktatott 9 évig, stratégiából doktorált és tanácsadóként működésfejlesztési és szervezeti tanácsokat adott vállalatoknak. Karrierjét a telekommunikációs, majd a bankszektorban folytatta, ahol stratégiai projekteket vezetett lean folyamat átalakítás, egyszerűsítés, változás- és teljesítménymenedzsment fókusszal.
A tranzakcióanalízis alapú coaching irányzatban képezte magát, és vezetői munkájában, majd self-leadership coachként foglalkozott a motiváció, célelérés és munka-magánélet egyensúly témájával. Jelenleg fiatal vállalkozókkal és vezetőkkel dolgozik, projektmenedzsment tréningeket, valamint TRX és bootcamp edzéseket tart. A Coachingcentrum képzésén belül Kriszta a tranzakcióanalízis alapú coaching és szerződéskötés szakértője, dinamikus projektmenedzsment témalabor ötletgazdája.

Major Lívia

képzési vezető

Klasszikus pedagógiai ismeretek, nagyvállalati környezetben edződött tréneri tapasztalatok, humanisztikus pszichológiai tanulmányok és személyközpontú coaching gyakorlat – így összegezhetjük Lívia hátterét.  Közel egy évtizedig dolgozott HR területen belső trénerként, majd HR szakértőként szervezetfejlesztési projektekben, majd képzési vezetőként. A kedvenc projektekből (mint pl. a munka-magánélet egyensúlya a munkahelyen, tehetség-menedzsment) hivatássá nőtte ki magát érdeklődése a karrier-menedzsment és a női életpálya-támogatás iránt. Munkaerőpiaci- karriertanácsadóként és coachként 2010 óta dolgozik, szemléletéhez legközelebb az érzelmi intelligencia alapú és személyközpontú coaching módszertanok állnak. A Coachingcentrum képzőjeként elsősorban önismereti valamint érzelmi és társas intelligenciához kapcsolódó témákat oktat.

Sághy Krisztina

Krisztina közgazdász és tanári diplomával rendelkezik. 4 éves oktatói pàlya utàn 15 évig volt vezető pozícióban nagyobb magyar vállalatoknál és multinacionális környezetben. Vezetett szerkesztőséget, épített külföldi diviziót. 8 évig a PORT.hu és a Libri média kereskedelmi ès értékesítési igazgatója volt. Sales csapatot épített, motivált, oktatott, készített fel az újabb és újabb értékesítési technikákból. 3 éve az Art2B nevű saját marketing/sales ügynökségét vezeti, ahol az Index, PORT weboldalakon kívül az összes nagy tv csatona az ügyfele. Folyamatos tréningjein dizájnereket oktatnak sales/marketing/PR területre. A sikerhez fontosnak tartja a selfbrand építését és az értékesítéssel kapcsolatos negatív hiedelmek lebontását, a win-win helyzet megteremtését és a jó network kiépítését. Gyakorlatias óráin segít az ügyfélszerzésben, árazásban, a coach karrier beindításában, megosztja sok éves tapasztalatát network és selfbrand építésben.

Pernyéz Zsuzsanna

Szervezetfejlesztő közgazdászként, eddigi szakmai ténykedése során szerezett számos, és sokszínű tapasztalatot abban, hogyan működjünk egyénileg és szervezetként is hatékonyan. Az üzleti és önkormányzati szférában, közép és felső vezetői pozíciókban eltöltött évek után figyelme a társadalmi és ezzel összefüggő személyes problémák megoldására, ezen a területen történő fejlesztésekre összpontosult. 15 éve foglalkozik komplex humánerőforrás fejlesztő programokkal, valamint speciális vállalkozásfejlesztési programokkal (start up, fiatalok, női vállalkozások). Jelenleg több saját cég, nonprofit szervezet tulajdonosa, vezetője. Ebben a munkában megélte a vezetés, irányítás, és szervezetépítés minden felemelő és árny oldalát is. Ekkor lépett be a szakmai életútjába a coaching, mely lehetővé teszi, hogy olyan szervezeteknek és személyeknek nyújtson támogatást, akik elbizonytalanodtak, döntési helyzetbe, válságba kerültek üzleti, vagy egyéni életükben, és változást szeretnének. A Coachingcentrum képző csapatának tagjaként területe: egyéni és csoportos coaching technikák oktatása. 

Káli György

Kommunikációs szakértő

A brandbook.hu, a Brandbook Magazin főszerkesztője és a Superbrands Magyarország, MagyarBrands, Product of the Year díjazási rendszerek kommunikációs igazgatója. Tízenöt éve foglalkozik kommunikációval vállalati és ügynökségi oldalon, melyből nyolc éve digitális marketing stratégia építés a specialitása. Jelenleg fogyasztói élmény (CX) design, munkavállalói élmény (EX) tervezés, illetve a digitális transzformáció állnak szakmai érdeklődése fókuszában. György támogatja a Coachingcentrumot és ügyfeleit is a kommunikációs stratégiatervezésben. Vevőszerzés és márkaépítés a közösségi médiában nyílt workshopunkat is ő tartja.

Tanács Lajos

Tanács Lajos a Wunderplan IT vezetési és projektmenedzsment tanácsadási iroda alapító-ügyvezetője és a népszerű Derrick és Harry Projektmenedzsment Blog társalapítója és szerzője. Munkája során elhivatottan keresi, hogyan építhetünk modern, hatékony és örömteli IT szervezetet, vihetünk sikerre projekteket a hagyományosan eltérő, újszerű módokon, olyan XXI. századi vezetési elvek mentén, mint az agilis módszertanok, támogató menedzsment, őszinte, nyílt kommunikáció és fenntarthatóság.

Kocsis Zoltán