Milyen eszközök állhatnak a segítő szakember rendelkezésére, aki nem a trauma feldolgozására szerződött, viszont legjobb tudása és képességei szerint kívánja segíteni a klienst kitűzött céljának elérésében - Coachingcentrum

Időpont: 2022. augusztus 24.
Helyszín: Zoom online platform

Manapság egyre kevésbé számít tabunak beszélni a traumákról. Talán elkerülhetetlen is, hiszen az elmúlt évek és a jelen történései indukálják a témát.

A trauma egy olyan szélsőséges, megrázó esemény, amely az azt átélt személy testi-lelki épségét fenyegeti. Egyre inkább belátjuk, hogy nem reagál mindenki ugyanúgy egy szélsőségesen megterhelő eseményre. Ahogyan esemény és esemény között is rengeteg különbség lehet, az is számít, hogy mi magunk milyen állapotban élünk át egy traumát. Lehet, hogy valami felvértez minket egy nehéz helyzetre, más dolgok viszont inkább sebezhetővé tesznek. Vannak tényezők, amelyekből erőt meríthetünk, amik segítenek megküzdeni és túllendülni egy súlyosabb traumán, és vannak tényezők, amik hátráltatnak, sebezehetőbbé tesznek. A traumát követően életünk új mederbe terelődik. Előfordul, hogy egymagunk nem vagyunk képesek megküzdeni vele és ennek hatása életünk több területére is begyűrűzik. Gyakran előfordul, hogy ilyenkor több dolgot is elengedni kényszerülünk, máshol azonban gyarapodhatunk az élményből. 

 

Egy trauma számtalan módon megnyilvánulhat, azonban vannak olyan közös szálak, amelyek a legtöbb esetben fellelhetők. Ezen szálakra nézünk rá közösen a meetup során, majd a traumák fejlődési útvonalait, a kockázati és protektív tényezőit járunk körbe egy traumatudatos szemlélet keretei között.

 

Programunkat azoknak a coachoknak és segítő szakembereknek ajánljuk, akik munkájuk során egyre gyakrabban találkoznak a kliensek megrázkódtatásaival, szélsőséges érzelmeivel, amelyek valamilyen munkahelyi konfliktusban, elakadásban, nehézségben öltenek testet, amely hátterében akár trauma is állhat. Felmerül, hogy egy ilyen helyzetben milyen eszközök állhatnak a segítő szakember rendelkezésére, aki nem a trauma feldolgozására szerződött, viszont legjobb tudása és képességei szerint kívánja segíteni a klienst kitűzött céljának elérésében.

A 17.00-19.00 tartó beszélgetést Báry Enikő pszichológus, coach és Vajsz Kornél pszichológus vezetik. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött, az alábbi linken tudtok regisztrálni:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Hasznos információk Neked a Coachingcentrumról.